Mblog dalam kenangan..

04 January 2010




hari ni aku tak nak citer pasal bola..coz aku agak tertekan dengan kekalahan mengejut Man Utd ke atas Leeds Utd malam tadi..kekalahan itu cukup untuk menyakitkan..haha..lantak p la kalah ke menang..kalau menang pon bukan aku yang dapat piala FA tu..hehe..

ha ni nak citer pasal Mblog Maxis plak..errmmm tempat ni sememangnya meninggalkan satu memori yang cukup indah dalam hidup aku suatu ketika dahulu..eh jap2 kalau  korang nak tau Mblog ni Maxis yang punya..lebih kurang macam Facebook ngan Friendster jugak la lebih kurang.. tapi yang bestnye Mblog ni leh online guna handphone la..tapi la ni FB ngan FS pon dah leh online guna hp gak kan..hehe..

nak citer skit tentang pengalaman aku join Mblog ni..aku join sana lebih kurang 6 tahun jugak la..aku ni dikatakan manusia terawal jugak la yang menjejakkan kaki kat dunia blog ni..masa tu memang le best giler..tempat tu dah macam umah kedua aku je..aku plak dah rasa macam masuk kat dunia blog tu..huhu..

kawan skit la punya ramai..kira aku ni otai jugak la kat Mblog ni..leh dikatakan hampir 24 jam masa yang aku ada aku lepak kat sana..memang bil elektrik umah aku ni skit punya melambung daa..hehe..

setelah beberapa ketika aku menyambung pelajaran aku kat salah satu Univeristi tempatan..UPM la..sejak tu aku dah takde masa dah nak layan Mblog ni..maklum la "Campus Life" kat sini agak busy jugak la..

beberapa ketika aku jenguk2 balik Mblog kawan2 aku sume dah takde..sume lost contact..waaaa..kenangan2 manis dan pahit kat sana hilang sekelip mata..huhu..dan hingga hari ini aku masih lagi menjenguk2 Mblog kot2 ada kawan lama aku yang tetibe rasa nak online balik kat sana..

to be continue..mengantok daaa..sok nak outstation lak..salam..

9 comments:

Anonymous said...

Sy budak Mblog jgk.mMg mem0ri yg xdpt dilupakan la kat sana.kdg2 sdih w0k teringat time lepak2 dlu..x mcm skg da..lepak Fb ke mana ke ramai yg mcm asing je. Mblog ni rasa mcm Best sgt.mcm 1 family. Kahkah. Ni ibarat rumah kedua sy gak..k0men2.. Bg virus.. Virus gambr lagi..pastu post gmbr baru.. Lock n chat dgn org2 terdekat je.asal nak ngumpat mesti l0ck k0men x bg org intai sop2

Anonymous said...

Saya pon bdk mbog..start thn 2008

Anonymous said...

Mcm mna mau cari mblog lama ya.. ad link ka bos

Fitriex said...

Mee too sjak 2007

Fitriex said...

Mee too sjak 2007

Anonymous said...

ahahahha saya mblog tahun 2005 masa tu habis SPM.paling takleh lupa budak nama kidd budak sg petani (nick jambanterbang,sayoq n memacam nick lagi dia pakai) kerja dia asik gado ngan org jaa tapi dia baik sweet sangat ngan saya!pastu sorang pompuan ni nama jelita,famous betul dia tu kahkahkah.
.
kelakar jeee kalau nak bergosip ke beromen online pun adoo.bila dah kantoi org sampuk cecepat diorg tukar 'rumah' hahahahahahaa adohaii

buletin asia said...

Saya pon budak mblog juga.. tp yg jelit4 tu mmg pemes.. ahaha.. myothugi girlz pon cntik juga masa tu.. saya rahsia ler.. ahaha

ted manoff said...

Mmm...mmg byk kenangan kt m.blog tuu..sahabat mblog dn blog ekspresiku mungkin dh beranak pinak agaknya....😞

ahmad 79 said...

salam sy pun dak mblog juga.2005 ..yg sy xlupakan time cating kat trass hhhh siap remove comen